Service en onderhoud

Een veelzijdig bedrijf zorgt uiteraard voor service en onderhoud. Van wasstraat tot onderhoudscontracten voor uw privé of bedrijfswagen. Wij bieden u diverse opties.

Wasstraat

Hypermoderne autowasstraat

Met de officiële ingebruikname van de nieuwe showroom in 2009, hebben we ook de wasstraat in gebruik genomen. Een hypermoderne, volautomatische wasgelegenheid, waar u uw auto al vanaf vier euro kunt laten wassen.

Het wasprocédé in het kort:

  1. De installatie verwijdert eerst het vuil door de auto met een druk van 85 Bar, zonder gevaar, voor te reinigen.
  2. Geschuimde polyethyleen borstels – die geen krassen nalaten – wassen vervolgens de auto. Speciale wielborstels pakken de velgen aan.
  3. De auto krijgt een speciale glansbehandeling door het toepassen van een hoogkwalitatieve waxlaag.
  4. Tot slot wordt de auto gedroogd. Dat gebeurt contourvolgend, ofwel: voorkant, dak en zijkanten worden afzonderlijk gedroogd.

Heeft u een lichte bedrijfsbus?

Geen probleem. Ook die reinigen we.
De wasstraat is geschikt voor wagens tot 2.60 meter hoog.

wasstraat

Onderhoudscontracten

Hoe werkt zo’n contract?

U sluit een onderhoudscontract af voor het verwachte aantal kilometers per jaar. Dat kunnen er tienduizend, twintigduizend, vijftigduizend of een aantal er tussenin zijn. Het aantal verwachte kilometers wordt vermenigvuldigd met een vast laag bedrag per kilometer. Dit resulteert in een jaarbedrag welke gesplitst wordt in twaalf maandbedragen welke automatisch van uw rekening wordt afgehouden.

Uw voordeel

Binnen het aantal afgenomen kilometers bent u volledig gedekt tegen alle voorziene en onvoorziene onderhoudskosten. Schade als gevolg van een ongeval is uiteraard niet in deze garantie opgenomen. In de praktijk wordt deze gedekt door uw verzekering.

Wanneer interessant?

Als u weinig kilometers rijdt per jaar is een onderhoudscontract in de regel niet interessant. De meesten die een contract afsluiten rijden 20.000 kilometer of meer per jaar. In dat geval valt een onderhoudscontract vrijwel altijd gunstiger uit.

Meer weten?

Gewoon even bellen. Of nog beter: kom naar onze showroom. Wij rekenen graag voor u uit of een onderhoudscontract voor u financieel aantrekkelijk is.

onderhoudscontracten

Garanties

Autobedrijf Van Houtum biedt u diverse vormen van kostenbesparende garanties te weten:
BOVAG en aanvullende garanties.

BOVAG-garantie

De geeft de zekerheid dat onverhoopte schade die binnen de garantievoorwaarden valt vakkundig wordt gerepareerd. De standaard BOVAG-garantie bestaat uit 6 maanden garantie op verborgen gebreken, op onderdelen en op toebehoren.

Aanvullende garanties

Boven op de BOVAG-garantie biedt Autobedrijf Van Houtum mobiliteitsgaranties aan. Hiermee bent u garant van professionele hulpverlening bij pech onderweg.

U kunt kiezen uit diverse vormen van aanvullende garantie:

Mobiliteitsgarantie – met een geldigheidsduur van 1 jaar- nadat het voorgeschreven onderhoud door Autobedrijf van Houtum is uitgevoerd

  • Motorgarantie van 2 jaar

Ook een combinatie van beide garantievormen is mogelijk!

garanties

Werkplaats

Hightech werkplaats

De werkplaats voldoet volledig aan de eisen van de huidige tijd. Een hightech werkplaats met 10 bruggen. Hierdoor kan heel veilig en flexibel worden gewerkt. Om steeds up-to-date te blijven vinden regelmatig aanpassingen en verbeteringen plaats.

Werkplaats is VW en Audi gespecialiseerd

Autobedrijf Arjan van Houtum is een universeel autobedrijf gespecialiseerd in de merken Volkswagen en Audi. Maar ook in de gelieerde merken Seat en Skoda. Ook voor onderhoud aan lichte bedrijfswagens (tot 3500 kg) kunt u terecht in de moderne werkplaats!

Wij beschikken over gespecialiseerd personeel met veel ervaring welke gebruik maakt van originele testapparatuur. U kunt met elk type Volkswagen, Audi, Seat of Skoda terecht voor alle vormen van onderhoud, reparatie of voor het diagnosticeren en opheffen van storingen. Maar als universeel autobedrijf geldt dat natuurlijk ook voor alle andere automerken.

Snelservice

Moet uw auto – van welk merk dan ook – bijvoorbeeld APK gekeurd worden, of wilt u snel uw winterbanden laten wisselen of snel een klein probleem verholpen hebben? In de speciale snelservice werkplek van Autobedrijf Arjan van Houtum is dit klaar terwijl u wacht!

Bandenactie

Doordat wij onze voorraad banden groot inkopen kunnen wij banden tegen een zeer scherp tarief aanbieden. Vraag naar de actuele aanbiedingen!

Alle prijzen zijn inclusief montage, balanceren en btw. Indien gewenst slaan wij u winter-/zomerbanden op in ons magazijn.

werkplaats

Chiptuning op maat

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties. In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer. Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. Door de software aan te passen stellen we de motor anders af. Indien mogelijk verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer van je auto.

Opnieuw afstellen van de motor

De autofabrikant heeft standaard de motoren op een bepaalde waarden afgesteld. Aan de hand van technische gegevens van de motor (turbo, brandstofpomp en aandrijflijn) bepalen wij nieuwe instellingen. Wij willen op een veilige manier eruit halen wat erin zit. Wanneer wij de motor tunen dan is een verbeterde drivability bij ons net zo belangrijk als het verhogen van vermogen en koppel.

Een optimale verhouding van het lucht/brandstofmengsel

Bij chiptuning past ons team diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Door iets meer lucht toe te voeren en meer brandstof in te spuiten levert je motor meer vermogen. Het is dan wel van belang dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Hier besteden wij dan ook ruim aandacht aan.
Een optimaal brandstofmengsel komt de levensduur ten goede en zorgt voor minder vervuiling. Een te rijk mengsel geeft een hoger verbruik en meer vervuiling. Een arm mengsel heeft een hogere motortemperatuur en het niet goed oppakken als gevolg.
Bijkomstigheid van onze chiptuning is dat je auto zuiniger rijdt doordat de motor minder toeren hoeft te maken, omdat het vermogen eerder beschikbaar is. Brandstofbesparing is een bijproduct en helaas niet altijd te garanderen. Ook speelt uw rijstijl hier een grote rol in.

 

 

ZIP_White

ZIP Tuning Zuid: Wat bieden wij

Wij (ZIP Tuning Zuid) chiptunen alle merken en zijn gespecialiseerd in het chiptunen van Audi, Volkswagen, Porsche, Seat en Skoda. Bent u geïnteresseerd en wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor uw auto.

 

zip-tuning-avh